Ga naar hoofdinhoud


We zijn dankbaar voor de mogelijkheid om op vrijdagavond 1 juli 2022 opnieuw een avond vol gebed en aanbidding te organiseren op het Malieveld. Hieronder de praktische informatie en veelgestelde vragen.


 

TIJD, LOCATIE EN BEREIKBAARHEID

Vrijdagavond 1 juli 2022, vanaf 19:30. Toegang is GRATIS, aanmelden is niet nodig.

Malieveld Den Haag
Koningskade 64
2596 AA Den Haag

Het Malieveld is prima bereikbaar en ligt direct naast het station Den Haag CS, op 2 minuten loopafstand van de treinen. Mocht u met de auto komen, dan kunt u de parkeerinstructies van de gemeente Den Haag volgen. U kunt betaald parkeren onder het Malieveld bij Q-park Malieveld (Koningskade 1, 2596 AA Den Haag). Geen plek meer? Ga dan een van de nabijgelegen parkeergarages:

  • Parkeergarage Helicon, Zwarteweg 40, 2511 VS Den Haag
  • Parkeergarage Museumkwartier, Korte Voorhout 2P, 2511 EK Den Haag
  • Q-Park Grote Markt, Kalvermarkt 32-G, 2511 CB Den Haag
  • Q-Park CS New Babylon, Prinses Irenestraat 1, 2595 BD Den Haag
  • Q-Park Rijnstraat, Rijnstraat 8, 2515 XP Den Haag

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen en praktische informatie over parkeren, veiligheid en toiletten.

Aanmelden is niet nodig. Alle activiteiten van Presence zijn altijd gratis toegankelijk. Het Malieveld is groot, er is ruimte genoeg. Nodig dus je familie, vrienden en je kerk of gemeente uit en kom met een hart vol verwachting! Ook laatste termijn-beslissers kunnen gewoon meekomen.

ROOKVRIJ EN AFVALVRIJ  Tijdens Presence op het Malieveld wordt niet gerookt. U kunt drinken en versnaperingen nuttigen, maar neem altijd zelf uw afval weer mee naar huis. Ten overvloede: alcohol is niet toegestaan op het Malieveld.


Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten op vrijdagavond 1 juli op het Malieveld?

Een avond vol gebed en aanbidding op het Malieveld. De aanvangstijd is 19.30 uur en we eindigen rond 22.15 uur. Vanaf 18.30 uur is het veld open voor deelnemers. Er zijn vele aanbiddingsleiders die medewerking verlenen bij de zang en bidders uit de hele breedte van de samenleving. Het programma bestaat uit aanbidding, met tussendoor gebeden voor ons land en voor de situatie in de wereld.

Is er een livestream voor mensen die thuis meekijken?

Yes! Zij kunnen de livestream volgen via www.youtube.com/presencenl. U kunt achteraf de bijzondere avond ook terugkijken op dit kanaal. Abonneer u vandaag even op www.youtube.com/presencenl om op de hoogte te blijven.

De bijeenkomst is gratis, maar er zijn natuurlijk kosten. Hoe kan ik bijdragen?

We geloven dat God zal voorzien en zijn dankbaar dat we ons vertrouwen op Hem mogen hebben. Uw gift en partnerschap is heel welkom. Ga naar www.presence.nl/ondersteunen voor meer informatie over eenmalige ondersteuning of om partner van Presence te worden. Dank u wel dat u deze bijeenkomst mogelijk maakt!

Waar kunnen de deelnemers zich opstellen? Krijg je een plek toegewezen?

Toegang is vrij. We willen je vragen om zover mogelijk het veld op te lopen, zodat er ruimte is voor iedereen. Stewards (medewerkers met hesjes) zullen ervoor zorgen dat het veld zo efficiënt mogelijk wordt gevuld.

Is de avond ook geschikt voor gezinnen?

Yes, zeker weten! Iedereen is welkom. We horen terug van kinderen, tieners en gezinnen dat ze er enorm van hebben genoten de afgelopen twee jaar.

Mag ik een stoeltje meenemen?

U kunt een klein, lichtgewicht klap/vouwstoeltje meenemen. Let op: geen tuinstoelen. Houd er rekening mee dat de politie kan besluiten om stoelen te weigeren als de veiligheid in het geding is.

Is het Malieveld goed bereikbaar voor mindervaliden?

Het Malieveld is drempelvrij en goed toegankelijk. Het is mogelijk om met een rolstoel of andere hulpmiddelen het Malieveld te betreden. Onze medewerkers helpen u heel graag wanneer u hulp nodig heeft. Mocht het gras voor u lastig begaanbaar zijn, dan is er ruimte op de betonnen transportbanen rondom het Malieveld. Neem voor specifieke vragen even contact met ons op via ons contactformulier. We helpen u heel graag!

Mag ik een spandoek, vlag, luidspreker, blaas- of slaginstrument meenemen?

Grote vlaggen en spandoeken zijn niet toegestaan. De bijeenkomst vrijdag is geen demonstratie. Het is een gebeds- en aanbiddingsdienst in de openlucht. We komen bij elkaar om te bidden en te danken voor Gods aanwezigheid in ons land. Daarom het vriendelijke verzoek om geen vlaggen, spandoeken, luidsprekers, blaasinstrumenten, slagwerk of andere opvallende voorwerpen mee te nemen. Onze uitingsvorm tijdens deze bijeenkomst is gezamenlijk gebed met zang en aanbidding.

Uiteraard kunt u wel een (liefst niet te grote) gebedsvlag gebruiken. Ook sjofars zijn welkom. Wel willen we u vragen om met gebedsvlaggen en de sjofar zoveel mogelijk in de buitencirkel te gaan staan, zodat u de ruimte hebt.

Waarom doen we dit op het Malieveld en niet op een andere plek?

Vanuit Presence organiseren we meerdere keren per jaar gebeds- en aanbiddingsbijeenkomsten op plaatsen van invloed, om juist daar de naam van de Here Jezus groot te maken. We doen dat samen met bidders uit de breedte van de kerk. Het Malieveld is een plaats met een bijzondere geschiedenis: in 1958 werd hier een meerdaagse campagne gehouden met T.L. Osborn, waar talloze mensen tot geloof kwamen. De zegen hiervan is vandaag nog steeds zichtbaar. Ook werden hier bijeenkomsten gehouden van de Mars voor het Leven en ‘Wij kiezen voor eenheid’. Al decennia lang ontmoeten Haagse christenen elkaar hier om samen te bidden voor ons land. Daarnaast is het Malieveld gesitueerd tussen de ministeries en het parlement en is het Malieveld regelmatig het decor van maatschappelijk verdriet en onvrede. Het is goed om juist op deze plek een geluid van hoop en bemoediging te laten horen. Samen met duizenden biddende christenen.

Is het wel veilig om op het Malieveld samen te komen?

Ja, het is veilig om deze avond samen te komen op het Malieveld. De burgemeester heeft toestemming gegeven en de samenwerking met gemeente en politie is goed. Het team van Presence heeft veel ervaring met vergelijkbare bijeenkomsten, ook op het Malieveld. Deze gebedsbijeenkomst is geen demonstratie, maar een eenvoudige uiting van gebed voor de samenleving en van aanbidding voor God. Er is een groep van bidders die de bijeenkomst in gebed  en voorbede opdraagt bij God, zowel op de avond zelf als in de afgelopen weken van voorbereiding. We mogen weten dat de God van de hemel en de aarde bescherming geeft aan zijn kinderen, wanneer we tot Hem naderen in gebed. Zoals in Numeri 6:24-26 staat:

Moge de HEER u zegenen en u beschermen, moge de HEER het licht van Zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn. Moge de HEER u Zijn gelaat toewenden en u vrede geven.

Ik kan helaas niet aanwezig zijn.

Dat is natuurlijk jammer, maar geen enkel probleem! U kunt dan de livestream volgen via www.youtube.com/presencenl.


Praktische informatie

Parkeren en openbaar vervoer

Het Malieveld ligt direct naast het station Den Haag CS, op 2 minuten loopafstand van de treinen. We adviseren om met het openbaar vervoer te komen. Mocht u met de auto komen, dan kunt u de parkeerinstructies van de gemeente Den Haag volgen. U kunt betaald parkeren onder het Malieveld bij Q-park Malieveld. U kunt eventueel vooraf reserveren. Parkeren voor een dagkaart van ongeveer 15 euro kan in de nabijgelegen parkeergarage Helicon. Houd u bij de toegang en het weglopen bij het Malieveld aan de instructies van de stewards en de politie. Bij drukte vragen we u om geduld.

Het adres van het Malieveld is Koningskade 64, 2596 AA Den Haag.

Calamiteiten en EHBO

Er is eerste hulp beschikbaar bij de EHBO-tenten op de hoeken van het veld. Deze zijn duidelijk zichtbaar. Daar is ook een AED beschikbaar. Verspreid over het Malieveld zijn BHV-ers aanwezig. Bij calamiteiten staan stewards (medewerkers met hesjes) in contact met een coördinator. Via de coördinator wordt de EHBO ingeschakeld. Ook kunnen, in afstemming met de politie, ordemaatregelen worden genomen. Dat zal altijd gebeuren in overleg met de organisatie.

Gebruik maken van de toiletten

Er zijn toiletten beschikbaar rondom het veld. Bij de EHBO-tent zijn toiletunits aanwezig met een aantal wc’s.

Overige vragen? Stuur een mail naar info@presence.nl

Watch live and subscribe DONATION · GEVEN